Hillary Clinton për presidente të SHBA-së

11 qershor, 2016

Hillary Clinton po e bën historinë e SHBA-së. Për të parën herë në SHBA pritet që një femër të shpallet për kandidate për Presidente. Hillary Clinton ka mposhtur kandidatët e tjerë të Partisë Demokratike dhe në zgjedhjet presidenciale pritet të përballet me kandidatin e republikanëve, Donald Trump. Një grua e fortë dhe e guximshme, po e realizon, sic tha Presidenti Obama, “ëndrrën amerikane…në një Amerikë që ka zemrën e madhe, një Amerikë të fortë, dhe të drejtë, dhe që i ofron secilit fëmijë një shans që edhe ne e kishim”. Emisioni Expose i Radios Evropa e Lirë sjell rrugëtimin e Hillary Clinton drejt Presidencës amerikane.