Anaïs Nin: Unë ende mund të dashuroj me pasion pa besuar

Natën e kaluar kam qarë. Kam qarë sepse procesi përmes të cilit jam bërë grua ka qenë i rëndë. Kam qarë sepse më nuk jam fëmijë, me besimin e verbër fëmijëror. Kam qarë sepse sytë e mi janë hapur për realitetin… kam qarë sepse dua të besoj, por nuk mund të besoj. Unë ende mund të dashuroj me pasion pa besuar. Kjo do të thotë se unë dashurojë njerëzisht. Kam qarë sepse e kam humbur dhimbjen dhe se ende nuk jam mësuar me mungesën e saj.

Anaïs Nin: “Henry and June: From “A Journal of Love”–The Unexpurgated Diary of Anaïs Nin”

Postimi i kalua