Kahlil Gibran: Jeta ime je ti…

Një ditë ti do të më pyesësh se cila është më e rëndësishme, jeta e juaj apo e imja? Unë do të përgjigjem se e imja është më e rëndësishme dhe pastaj ti do të ikësh duke mos e ditur se jeta ime je ti.

– Kahlil Gibran

Kahlil Gibran (6 janar, 1883 – 10 prill, 1931) ishte artist, shkrimtar dhe poet Libanezo – Amerikan. Në botën arabe, Gibran njihet si shkrimtar dhe politikan rebel. Në botën anglisht-folëse ai kryesisht është i njohur për librin e tij “Profeti” i cili u botua në vitin 1923. Gibran është poeti më i lexuar i të gjitha kohërave, pas Shekspirit dhe Lao Tzu.