Charles Bukowski: Jemi këtu për ta jetuar jetën aq mirë, sa që edhe vdekja të ketë frikë të na marrë

Për ata që besojnë në Zot, shumica e pyetjeve veçse i kanë përgjigjet. Por për ne, që nuk mundemi ta pranojmë lehtë këtë formulën e Zotit, përgjigjet e mëdha nuk mbesin të shkruara në gurë. Ne përshtatemi me rrethanat dhe zbulimet e reja. Ne jemi elastikë. Dashuria nuk ka nevojë të jetë urdhër e as besim. Unë jam Zoti im. Ne jemi këtu t’i ç’mësojmë mësimet e kishës, të shtetit dhe të sistemit tonë të edukimit. Ne jemi këtu për të pirë birrë. Ne jemi këtu për ta mbytur luftën. Ne jemi këtu për ta jetuar jetën aq mirë, sa që edhe vetë vdekja të ketë frikë të na marrë.