Milan Kundera: Dashuria e ndërsjellë nuk matet nga fjalët

 

Ju nuk ta masni dashurinë e ndërsjellë të dy qënjeve njerëzore, nga numri i fjalëve që ata i shkëmbejnë.

Milan Kundera (1929) është shkrimtar Çek i cili iku në ekzil në Francë në vitin 1975, librat e të cilit ishin të ndaluara në Çeko-Sllovakinë e para revolucionit të Kadifenjtë. Ai e sheh veten si një shkrimtar francez dhe insiston se veprat e tij duhet të studiohen si letërsi franceze.