LSI i shkarkojnë kryetarin si ministër, bie Petrit Vasili

Marëveshja mes Ramës dhe Bashës që u mbyll pa përfillur partitë e tjera të vogla ka goditur jo pak edhe LSI-në. Kryetari i saj i sapozgjedhur Petrit Vasili duhet të braktisë postin e ministrit të drejtësisë. Megjithëse LSI i kishte ofruar vetë postet e saj ministrore për të zgjidhur krizën, kjo lëvizje pa e njoftuar më parë kryetarin e partisë kryesore të koalicionit nuk mund të kapërdihet lehtë nga ish partia e Metes.