Izet SHEHU: Drama ime

 

Nuk kam pritur nga Ariu i Polit
Lule, paqe dhe mëshirë.
Më të skamurin më nxorri,
Zhveshur, zbathur,
Në errësirë.

Sot nuk pres
Nga Kauboi i Çmendur,
Nga Tenardieja jo dhe jo.
Ç’fat të keq më paske gdhendur,
Pse kështu, i Madhi Zot?!

Nuk kam pritur nga viganët,
Nga liliputët kurrsesi.
Vetëm Ti, po ma dhe dorën,
më jep shpresë
E gjallëri.

Vetëm Ti s’më lë si trungu,
Bërë cung,
Gjymtyrë prerë.
Fati im si fat murgu,
Zoti im, kështu përse?

Nuk kam pritur nga të mëdhenjtë,
Dramën time nuk e fsheh.
Tokën time,
Dheun e shenjtë,
Të gjymtuar më s’e lë.