Arma më e fuqishme në botë, shpejtësia e plumbit është marramendëse

Snajperi “Chey Tac M200” është zyrtarisht arma më e fuqishme në botë, me një çmim që shkon në afro 13 800 dollarë.

Hipotezat janë vërtetuar nga një ushtar i SAS-it në Mosul të Irakut. Mediat botërore kanë mbetur të tronditura kur morën raportin në lidhje me të shtënën e ushtarit në fjalë.

Ai kishte qëndruar pa lëvizur për plot katër orë duke pritur një luftëtar të ISIS-it, i cili ishte i armatosur me pushkën Russian Dragunov.

Pasi e futi në shënjestër dhe tërhoqi këmbën e armës, plumbi i snajperit përshkoi plot 3 mijë e 500 metra për tre sekonda duke e lënë terroristin të vdekur në vend.