Rita Ora jep mbështetje për viktimat e zjarrit në Grenfell, ndërkohë që promovon këngën e saj të re në SHBA

Rita Ora jep mbështetje për viktimat e zjarrit në Grenfell, ndërkohë që promovon këngën e saj të re në Amerikë.

Rita Sahatçiu Ora (e lindur më 26 nëntor 1990 në Prishtinë) është këngëtare dhe aktore britanike me prejardhje shqiptare. Në vitin 2009, ajo nënshkroi kontratën me Roc Nation. Albumi i saj “Ora” (2012) kishte shumë hite si Hot Right Now, How We Do (Party) dhe RIP. Rita Ora ka qenë e vetmja artiste ne Britaninë e Madhe që gjatë vitit 2012 ka arritur tri këngë #1 në listat e muzikës. Kënga e parë nga albumin e saj të dytë, “I Will Never Let You Down”, u bë e katërta në listat hite në vitin 2014. Në 2014, Rita bashkëpunoj me Iggy Azalea në këngën “Black Widow”, e cila arriti në numrin tre në SHBA. Më 2015, Ora u bë trajnere në “The Voice UK” dhe antare jurie e “The X Factor (UK series 12)“.