PD paraqet relacionin: 6 pikat kyçe të organeve të Vettingut

Partia Demokratike ka paraqitur një relacion me 6 pika mbi strukturat administrative dhe klasifikimin e pagave për tre organet e rivlerësimit, Komisioni i Pavarur i Kulaifikimit, Kolegji i Apelit dhe Komisioneri Publik.

Pikat e relacionit:

-Vota pro ndaj tre projektvendimeve;

-PD shpreh mbështetjen ndaj gjithë procesit të vettingut, që ai të realizohet në mënyrë të pavarur nga organe të pavarura dhe të pakontrolluara nga qeveria;

-PD mbështet çdo kërkesë për burime njerëzore dhe financiare nga organet e vettingut;

-Financimi dhe infrastruktura detyrim kushtetues;

-Jo shkurtimit te punonjesve tek organet e vetingut;

-Në pikën e gjashtë të relacionit të PD thuhet se ka nje propozim alternativ per strukturen duke rritur numrin e keshilltareve.