Kastriot Dervishi: Kongreset e kooperativave bujqësore dje dhe sot

Në Tiranë u mbajt sot një mbledhje me karakter agjitativo-bujqësor e cila më kujtoi takimet e kota të këtij niveli të regjimit komunist. Në atë kohë gënjeshtrash binin në sy larmia e kongreseve. Ndonëse vendi ishte zhytur në mizerje, prodhimi i kongreseve nuk u ndal asnjëherë. Edhe kooperativat bujqësore zhvilluan 6 kongrese në vitet 1949, 1953, 1956, 1962, 1968 dhe 1988. Nga arkiva ime po postoj një foto të kongresit të vitit 1968. Nuk mendoja se në vitin 2017 do vazhdonte tradita e kotësive të këtyre kongreseve, e ndërprerë në vitin 1988. Nuk rregullohet fshati me propagandë, mbledhje e kongrese, të cilat as lopa nuk i ha.