Presidenti i Katalonjës shpall pavarësinë e vendit

Presidenti i Katalonjës Carles Puidgemont, ka shpallur pavarësinë e vendit, sot në orën 19:38.

Shpallja e pavarësisë u bë pas referendumit të mbajtur në Katalonjë, ku 90% e qytetarëve votuan pro, pavarësisht kushteve tejet të rënduara në të cilat u mbajt ai.

Sipas Presidentit Puidgemont, Katalonja po respekton vullnetin e qytetarëve, dhe se do të jetë gjithmonë përkrahëse e paqes dhe dialogut me Spanjën.