Valbona Mezini: DI PËRSE DUA

Di përse dua,
kur në pyje mendimesh
humbas udhën e arsyes
prapë di përse dua.

Në fundin
e zemërimit si det,
mbytet loti im I kripur,
dhe drita e syve të mi të blertë,
përgjumet,
e humbur përjetësisht,
thellësisht,
në oqeanin e shpirtit tënd blu.

Di përse dua.

Ti hesht,
Me heshtjen flet sa herë shihemi në sy,
kuptoj më shumë përse dua,
sepse dua vetëm ty.