Urat më të shtrenjta që janë edhe vepra arti

10 urat më të shtrenjta të ndërtuara ndonjëherë (FOTO)

Ndërtimi i urave është një biznes i kushtueshëm, siç dëshmohet edhe nga 10 urat më të shtrenjta të ndërtuara ndonjëherë. Kostoja e ndërtimit të një ure shpesh mund të jetë astronomike, për shkak të teknologjisë të përdorur për ndërtimin e tyre. Për më tepër për të ndërtuar një urë të madhe nuk është e thjeshtë. Kjo shpesh mund të zgjasë me vite dhe ndonjëherë edhe më shumë se një dekadë.

1. Ura “Jiaozhou Bay” – kostoja 1.51 miliard dollarë

2. Ura “Incheon” – kostoja 1.55 miliard dollarë

3.  Ura “Vasco De Gama” – kostoja 1.8 miliard dollarë 

4.  Ura “Yeongjong” – kostoja 1.94 miliard dollarë 

5.  Ura “Yavuz Sultan Selim” – kostoja 2 miliard dollarë 

6. Ura “Verrazano-Narrows” – kostoja 2.45 miliard dollarë

7. Ura “Eastern span replacement of the San Francisco–Oakland” – kostoja 6.5 miliard dollarë 

8. Ura “Akashi-Kaikyō” – kostoja 7.3 miliard dollarë

9. Ura “Oresund” – kostoja 7.87 miliard dollarë 

10. Ura “Honshu-Shikoku” – kostoja 68.55 miliard dollarë