Njihuni me spiunin e vërtet nga është frymëzuar personazhi James Bond

Njihuni me spiunin e vërtet nga është frymëzuar personazhi James Bond

Pa dyshim që shumë prej nesh kanë parë disa prej filmave të agjentit 007 por, të paktë janë ata që e dinë se ky  agjent ka ekzistuar vërtet dhe ka qenë një nga më të suksesshmit që ka njohur ndonjëherë spiunazhi Britanik. Mendohet se personazhi James Bond të jetë frymëzuar nga 7 agjent të ndryshëm por, vetëm njëri është ai që i përshtatet në çdo karakteristik që Bond ka në film.

Sidney Reilly ka qenë një spiun Anglez nga Rusia pak i shkolluar por, që kishte një talent të madh në gjuhët e huaja dhe përshtatijen e tij. Ai kishte një inteligjencë shumë të mprehtë dhe brenda disa sekondave mund të shndërrohej në një person totalisht tjetër. Reilly ishte një nga spiunët që nuk kishte dështuar në asnjë nga misionet e tij dhe shumë shpejt u bë i famshëm sepse arrinte të gjente një zgjidhje për çdo situatë./Citynews.al