Antoine de Saint-Exupéry: Perfeksioni arrihet jo atëherë kur s’ke asgjë për të shtuar, por atëherë kur s’ke asgjë për të hequr

Ti je e bukur por je e zbrazët… askush nuk do të vdiste për ty. Perfeksioni arrihet jo atëherë kur s’ke asgjë për të shtuar, por atëherë kur s’ke asgjë për të hequr.

Antoine de Saint-Exupéry, “The Little Prince” – është novela e cila për herë të parë është publikuar në vitin 1943 dhe e cila është vepra më e famshme e aristokratit francez, shkrimtarit dhe poetit Antoine de Saint-Exupéry. Kjo vepër është përkthyer në 250 gjuhë, duke u shitur në 140 milion kopje në gjithë botën. Ky është njëra ndër librat e publikuar më të shitura në botë.