Elie Wiesel: Heshtja e inkurajon persekutuesin dhe asnjëherë të persekutuarin

Ne gjithmonë duhet të marrim anë. Neutraliteti e ndihmon shtypësin dhe kurrë viktimën. Heshtja e inkurajon persekutuesin dhe asnjëherë të persekutuarin.

Elie Wiesel (1918 – 2016) ishte shkrimtar hebre Rumuno – Amerikan, profesor, aktivist politik dhe i mbijetuar i holokaustit. Vepra e tij “Night” është vepra e bazuar në përjetimet e tij si i burgosur i kampit të përqendrimit në Auschwitz dhe në Buchenwald. Në vitin 1986 ai u nderua me çmimin Nobel për Paqe, rast në të cilin Komiteti Norvegjez i Nobelit e qujti atë “Lajmëtar i njerëzimit”.