Klement Zguri, kandidati i propozuar për Kryetar të KQZ

Klement Zguri është propozuar nga Partia Demokratike për postin e Kreut të KQZ-së. Zguri është një nga anëtarët më të vjetër në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve. Ai iu bashkua KQZ si anëtar në vitin 2000 kur përfaqësonte disa parti të vogla parlamentare, që ishin në aleancë me Partinë Demokratike. Prej 17 vitesh ai ka qenë pjesë e KQZ-së duke u propozuar sa herë i mbaronte mandate nga PD dhe aleatët e saj. Njihet si një nga njohësit më të mirë të funksionimit të KQZ-së, kjo edhe për shkak të eksperiencës së tij të gjatë si anëtar i KQZ-së.